Smycken till högtider

Smycken och annat bling är något som alltid uppskattas vare sig man köper det till sig själv eller får det som gåva. Vid högtider och liknande är ett smycke eller två alltid en bra present. Vid vissa högtider, som exempelvis bröllop, förlovning eller dop, är smycken en självklarhet. Den första gången många av oss får ett smycke är i samband med dopet. Ett halsband, armband eller liknande med barnets namn samt eventuellt datum är en utmärkt liten gåva till en som just blivit namngiven. Smycket kan man sedan bära med sig genom hela livet.

DiamantringStudentexamen är en annan högtid som lämpar sig bra för smyckesgåvor till den nybakade studenten. Varför inte en ring, som blivit allt mer populärt som studentpresent, eller en liten berlock som går att fästa i många andra smycken, som armband eller halsband. En av de högtider som nog de flesta förknippar med smycken är förlovning och bröllop. Förlovning har traditionellt sätt varit ett sätt knyta kärlekens band inför bröllopet. Det vanligaste är att man växlar ringar med varandra där namnet på den man ämnar gifta sig med finns ingraverat i ringen.

Dock kan även förlovningsgåvor bestå i annat en ringar,som exempelvis halsband, armband eller örhänge. Inget bröllop är ett riktigt bröllop utan vackra smycken. Allra helst guldringar med ädelstenar. Faktum är att en diamantring i 18 karat guld inte behöver kosta en halv förmögenhet. Det går att hitta guldringar i 18 karat med diamanter från ett par tusen kronor. Även efter bröllopet finns det all anledning att ge vackra smycken. En liten morgongåva i form av ett par diamantörhängen eller ett guldhalsband är oftast väldigt uppskattat. Sedan ska ju givetvis också årligen återkommande bröllopsdagar firas med gåvor och presenter.