Smycken för olika tillfällen

GuldringarTill vardags håller det gamla i sig fast i nya färger, skepnader och material. Vårens pastellfärger på fjäder och andra natursmycken skiftar till bruna och mer naturliga nyanser samtidigt som djurinspirerade smycken tar allt med plats. En av stilarna, Etnostilen, är väldigt inspirerad av snäckskal, trä, pärlor, ben med mera. Blanda gärna med brons och silver!

Olika smycken för olika tillfällen
Att bära olika smycken vid olika tillfällen är en självklarhet – det är inte så vanligt att man väljer sitt glittrigaste halsband till vardags. För till exempel en begravning är det bästa alternativet att bära diskreta smycken i guld eller silver, helst stilrena och klassiska och inget som drar åt sig för mycket uppmärksamhet. Till däremot fest stannar trenden med stora halsband, armband och örhängen. Till våren kommer den romantiska stilen ha övertaget med mycket roséguld och blommiga inslag. Till personalfest funkar det alltid att köra på sofistikerat men ändå upplyftande – något exklusivt men stilrent.

Förlovning och bröllop
Den perfekta förlovningsringen ser självklart annorlunda ut för varje person – men att den ska vara i guld och gärna med några stenar på är en självklarhet. För en ring som drar till sig mycket uppmärksamhet är det fokus på en enda stor diamant. För en lite mer diskret men ändå glammig kan man ha några små stenar istället, eller varför inte bara en enkel slät guldring? Förlovningsringen ska man ha hela livet och det viktigaste är att den speglar både personligheten och tanken bakom. Till bröllopet har pärlor alltid ansetts passande eftersom det speglar lyx. Halsband rekommenderas något i guld, gärna någon släktklenod eller något lite dyrare som senare kan gå i arv. Akta bara så smyckena inte överglänser klänningen!