Moderna accessoarer

Accessoarer finns en väldans massa utformningar och varianter. Det första man tänker på är kanske de klassiska; väskor, smycken och huvuddon. Vi tänkte därför skriva några rader om en typ av accessoarer som är lite mer tidstypiska än den mer tidlösa halskedjan.

Mobilaccessoarer

Det började med glittrande bling-bling-klisterpärlor som sattes på baksidan av din Nokia 3310. Numer är skydd och accessoarer till telefoner lite mer än bara en billig plastbit.. eller ja, åtminstone så finns det lite mer funktionalitet. Idag finns mängder av olika typer av skal och fodral i olika utformningar och med olika avsikt. En del är inte speciellt vackra, utan har bara till uppgift att skydda telefonen. Exempel på skydd till telefonen är ett som är ett så kallat lifeproof case som är till för att skydda iPhones 4, och 4s-modeller från både regn och fallskador. Man påstår i dess beskrivning att den ska klara fall från 1,8 meter, vilket man då får anta vara uträknat ifrån att skyddet ska klara att skydda telefonen om en medellång- lång person tappar ner den.

Det finns även speciella hållare som du sätter på överarmen om du till exempel är ute och tränar och exempelvis vill lyssna på musik under tiden. Detta är väl kanske att betrakta mer som funktionalitet än vad accessoarer normalt anses vara. En annan populär mobilaccessoar är de väskor som fungerar som en kombinerad plånbok och mobilskydd. Även om de enkla silikonskydden fortfarande är populära så kan vi nog se att läderfodralen är den hetaste accessoaren för smartphones just nu.

Variationerna av tillbehör blir allt fler i och med utvecklingen av mobiler och övriga tillbehör som kommer vara mer av en nödvändighet för att kunna maximera funktionen av mobilen. Just nu hittar du en mängd varianter av så kallade Smartwatch, som man kopplar ihop med mobilen och du kan med den ta emot och ringa samtal, en del kan du ta kort och filma med, räkna steg, läsa av din kalender, se dina medelanden och lyssna på musik mm.

Den mängd av olika modeller som finns, gör att även den som vill ha en riktigt diskret Smartwatch absolut kan hitta en passande klocka med ett traditionellt utseende. Men vill du synas och samtidigt ha en praktisk klocka kanske Apples nya iWatch som lanserades i samband med iPhone 6, med dubbla skärmar och integrerad Siri funktion för att enkelt kunna binda samman olika Apple produkter i hemmet med rösten, kan vara något för dig.

Kommer öka i popularitet

Vi kan väl även konstatera att dessa typer av accessoarer knappast lär minska i antal i och med smartphones utbredning. Dessutom verkar ju till exempel Apple själva ha tagit ett steg mot lite mer färgglada mobiler i och med släppet av den nya iPhone 5c, där C står för color. Apple släppte samtidigt som 5c-modellen också en till ny modell, iPhone 5s. 5s, är en skarpare version av sina föregångare, inklusive 5c – och är således också dyrare. Eftersom dessa typer av telefoner innehåller så pass mycket teknologi och kostar så pass mycket att köpa så blir det givetvis en angelägenhet att vilja skydda sin dyrgripar. Kanske är detta nästa steg för de stora väsktillverkarna – att börja satsa på att tillverka exklusiva smartphoneväskor.