Den osynliga accessoaren

Inför fester klär vi upp oss och piffar för att visa oss från vår bästa sida, vi vill att människor som vi möter ska uppfatta oss på ett så positivt sätt som möjligt. Men när vi möter nya människor så är det inte bara det ögonen möter som spelar roll. Faktum är att vårt doftsinne är mycket mer dominerande än vad vi tror, så glöm inte bort att tänka på hur du doftar också.

Parfymer är en väldigt personlig sak, hur vi doftar är något som vi i största mån vill behålla så unikt som möjligt. Så även om dina vänner köper nya parfymer som du gillar så kanske du inte ska vara för snabb att köpa likadana parfymer. Försök istället att hitta något som kan vara mer eget, parfymonline.se har ett bra urval att inspireras av. När du ska välja parfym är det bra att också veta att samma parfym kan lukta olika på olika individer. Så köp inte parfymer utan att först ha provat dem på din kropp under en hel dag, för doften ändrar också karaktär under dagen.

Om du har några favoritparfymer sedan innan så kan det vara en bra idé att undersöka dem närmre. Dofter är uppbyggda i tre steg, basnot, mellannot och topnot. Kanske kan du hitta gemensamma nämnare och kunna använda dessa för att hitta nya parfymer som du skulle tycka om. Så istället för att påbörja ett mållöst letande så kan du, genom att lära känna din smak, få en liten kompass som kan leda dig rätt bland hyllorna. När det väl är dags att genomföra köpet så ska du inte lägga för stor vikt vid priset. Självklart har vi alla en budget att förhålla oss till, men när det kommer till parfymer är kvalitetsskillnaden så stor att det är bättre att avvakta tills att du har råd hellre än att köpa billigt.