Bjud in till fest med högtidsdräkt

Att få chansen att klä upp sig ordentligt då och då är väldigt uppskattat. Att gå på en fest där klädkoden är högtidskläder ger folk möjligheten att få känna sig extra fina och det blir sannerligen en kväll som de närvarande kommer att minnas länge.

Kvinna i blå högtidsdräktSka du anordna en fest där du vill att männen ska komma i frack och damerna i vackra galaklänningar bör du göra detta tydligt redan i inbjudan till festen. Denna klädkod lämpar sig för firande av riktigt stora tillfällen.

Det är också viktigare att du skickar ut inbjudan i god tid för att dina gäster vid behov ska ha möjlighet att inhandla eller hyra kläder. Det går inte heller att bortse ifrån att festen känns som en viktigare tillställning om inbjudan skickas ut i ett tidigt skeende.

Praktiskt med festen

Fester som kräver högtidsdräkt eller smoking är för det mesta större event. Det är mycket som ska ordnas runtomkring – lokalhyra och inbjudningar är bara två aspekter. De andra två är städning och catering. Efter så pass stora fester är det oftast bäst att anlita hjälp från företag för att städa upp.

Mat och dryck är två självklart viktiga delar av en fest. Det är rekommenderat att välja maträtter man vet att de flesta kommer att gilla. Många tycker att det är ännu bättre med en buffé där folk själva får bestämma både vad de vill äta men också hur mycket mat det vill ha. Tänk på att när gästerna kommer i högtidsdräkt så förväntar de sig en middag á la Nobelfesten och välkomstchampagne – inte grillade hamburgare och burköl. Det är en god idé att ta hjälp av en cateringfirma. De flesta cateringföretagen har lång erfarenhet av att både laga och servera mat. De kan komma med förslag på hur de tycker att serveringen bör se ut för att dina önskemål ska uppfyllas.